WCZASY W CHORWACJI  2017

NIERUCHOMOŚCI W CHORWACJI

  • HR
  • PL
  • GB
domy, Splitsko Dalmatinska
Rodzaj:
domy
Miejscowość/Wyspa:
Cena: 750 000 EUR
mieszkania, Zadarska
Rodzaj:
mieszkania
Miejscowość/Wyspa:
Pag
Cena: 245 000 EUR
mieszkania, Šibensko Kninska
Rodzaj:
mieszkania
Miejscowość/Wyspa:
Šibenik
Cena: 318 451 EUR
Chcesz sprzedać lub wynająć mieszkanie, dom, lokal lub inną nieruchomość, wyslij nam jej podstawowe dane i fotografie.
ZŁÓŻ OFERTĘ ONLINE
a umieścimy ją w naszej ofercie.
Jeśli chcesz kupić lub wynająć mieszkanie, dom, lokal lub inną nieruchomość, której nie znalazłeś w naszej ofercie
ZGŁOŚ ZAPOTRZEBOWANIE
a znajdziemy ją dla Ciebie.

Parki narodowe

Brijuni

 

Brijunski arhipelag proteže se pred zapadnom obalom Istre. Otočje se sastoji od tri velika otoka: Veli Brijun, Mali Brijun i Vanga kao i od nekoliko manjih otoka i hridi. Obale otoka su izrazito razvedene.

Zahvaljujući povoljnom zemljopisnom položaju i niskoj razini tla, Brijuni su poznati po blagoj klimi. Vegetacija na otocima je izrazito bujna – mediteranska: hrast crnika, lovor, kulture četinara, masline, ružmarin i makija.

Ovo je slikovito otočje već u antičko doba privlačilo ljude u potrazi za mirom i prirodnim ljepotama, otočje je bilo naseljeno već u doba Rima i Bizanta, a ostaci brojnih rimskih vila i građevina kao i dekorativni mozaici svjedoče o privlačnosti arhipelaga. Nacionalni park Brijuni uključuje i okolno more s izrazito bogatom faunom.

 

Risnjak

Risnjak je planinski masiv i nacionalni park u zapadnom dijelu Gorskog Kotara, 18 kilometara sjeveroistočno od Rijeke. Vrh Veliki Risnjak visok je 1,528 m. Masiv Risnjaka pretežno je vapnenačkog i pješčanog sastava. Vapnenac pokazuje karakteristična krška obilježja; pukotine, kamenice, spilje i provalije u kojima nestaju brojni potoci.
Veliki dio Risnjaka prekriven je crnogoričnom šumom, subalpskom i alpskom florom. Klima je tipična planinska s prosječnom godišnjom temperaturom od 6,5°C; snijeg pada oko 115 dana godišnje. Risnjak ima značajnu ulogu u zdravstvenom turizmu i posebno je atraktivan za izlete; planinska klima, tereni za zimske sportove, planinske staze, lov i ribolov.
Gradovi i manja naselja na obali imaju dobre prometne veze s Risnjakom, a do Risnjaka se lako može doći putujući glavnom cestom Zagreb-Rijeka. Na području Risnjaka ima manjih hotela i smještajnih kapaciteta.

Sjeverni Velebit

Plitvička jezera

Paklenica

Kornati

Krka

Mljet

CROPOL NIERUCHOMOŚCI, Mirko Daničić
43-100 Tychy, Plac Filipa Nowary 21
tel. +48 603893120, +48 32 3286422  fax.: 032 227 1462
e-mail: biuro@cropol.pl
Skype: cropol-md

Projekt Cropol - Realizacja ProNet sp. z o.o.